Werkwijze

Een mooie tuin begint bij een solide ontwerp. Een groot gebaar waarin mens, natuur en architectuur zich thuis voelen. Een spel in contrast tussen groen, krachtige lijnen en het grote gebaar.

Carla Rovers: ‘Door schetsend te ontwerpen krijg ik het ontwerp goed in mijn vingers en krijg ik gevoel voor maat en verhoudingen’.

Kennismakingsgesprek

Ik kom graag bij je om jou wensen te bespreken en de tuin of het erf te bekijken. Dit gesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek krijg je een beeld wat je van mij kunt verwachten en ik zal informatie geven over hoe ik te werk ga naar aanleiding van mijn portfolio.

Wil je alleen advies over jou tuin? Graag kom ik ook hiervoor bij jou thuis. Ik reken hiervoor een uurtarief van 62,00 euro per uur, incl. btw. Voor een bezoek buiten een straal van 30 km van mijn kantoor reken ik km vergoeding.

Plan van aanpak

Na gesproken te hebben over jou wensen, gebruik van de tuin, de sfeer die je beoogd en het budget, maak ik een plan van aanpak. In het plan van aanpak met offerte wordt de opdracht in duidelijke woorden geformuleerd. Wil je verder met mij als ontwerper geef je goedkeuring aan het plan van aanpak met offerte.

Schetsontwerp

Heb je mij opdracht gegeven, zal ik de tuin komen opmeten. Er zullen enkele foto’s genomen worden, die me helpen bij mijn ontwerpwerkzaamheden. Met een goede plattegrond als basis kan aan het ontwerp begonnen worden. Het schetsontwerp bestaat uit een plattegrond, doorsnede of indien gewenst een 3D-ontwerp met indicatie van bestrating, constructies en beplanting.

Note: Een gezamenlijke schetssessie kan deel uitmaken van het ontwerpproces dat we dan samen doorlopen.

Voorbeeld van een schetsontwerp.

3D ontwerp

Voorbeeld van een 3D ontwerp

Definitief ontwerp

Wijzigingen en aanpassingen in het schetsontwerp worden verwerkt in het definitief ontwerp. In deze fase van het tuinontwerp worden definitieve keuzes gemaakt met betrekking tot materiaalgebruik en beplanting. Het definitief ontwerp wordt uitgewerkt in een plattegrond en doorsnede.

Voorbeeld van een definitief ontwerp.

Beplantingsplan

Het beplantingsplan omvat een plattegrond met daarop aangegeven de beplantingsvakken en een beplantingslijst met soorten, hoeveelheden en maat van de beplanting.

De afzonderlijke plannen worden  met je besproken en geëvalueerd in een persoonlijk gesprek. Gesprekken met degene die de aanleg verzorgt, zorgen ervoor dat jou wensen precies zo worden uitgevoerd zoals op tekening staat. Daarom wordt ik graag betrokken bij het vervolgtraject.