Werkwijze

Een mooie tuin begint bij een solide ontwerp. Een groot gebaar waarin mens, natuur en architectuur zich thuis voelen. Een spel in contrast tussen groen, krachtige lijnen en het grote gebaar.

 

kennismaking

Tijdens het gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we of we iets voor elkaar kunnen betekenen. We lopen een rondje door uw tuin en bespreken uw wensen, wellicht kan ik alvast wat mogelijkheden aandragen voor uw tuin.

Het is prettig als ontwerper de sfeer te proeven van de tuin, woning en de al aanwezige elementen.

Door een goede indruk van de locatie en uw wensen met betrekking tot uw tuin kan ik een plan van aanpak met offerte maken, zodat u weet wat u van mij kunt verwachten.

Schets-sessie

In deze schets-sessie krijgt u een idee van wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot uw tuin. Ik vraag vooraf aan u informatie over de plattegrond en uw wensen. Hiermee ga ik voorafgaand aan de sessie al aan de slag. Ik kan u dan tijdens de sessie een doordachte schets laten zien. Deze wordt met u besproken en kunnen we aanpassen, zie het als een brainstormsessie.

Deze schets-sessie is op locatie en duurt ongeveer 1,5 uur.

ontwerptraject

Tuinplan

De definitieve schets wordt uitgewerkt in een tuinplan op maat en schaal. Hierin stel ik materialen voor en geef ik een idee hoe beplanting, verlichting en constructies vormgegeven worden. Dit wordt toegelicht aan de hand van sfeerbeelden in de vorm van foto’s.

Beplantingsplan

Aan de hand van het definitieve tuinplan wordt een plattegrond met beplantingsplan gemaakt. Hierbij inbegrepen is een overzicht van alle planten met foto en een beplantingslijst met de maat en aantallen van de beplanting.

3D ontwerp

Het is mogelijk om een 3d ontwerp te laten maken met enkele 3d aanzichten en een film. Door middel van een VR-bril kunt u door uw tuin lopen en de sfeer ervaren. Hierbij wordt de beplanting indicatief aangegeven in de sfeer van uw tuin.

Aanleg

Op basis van het definitief ontwerp kunt u de tuin zelf aanleggen of het een hovenier laten aanleggen. Carla Rovers werkt samen met verschillende hoveniers, maar is hier niet aan gebonden.

Als u het wenselijk vindt dat ik de aanleg begeleidt, raad ik u aan een aantal uur begeleiding met mij te kopen. Ik spreek het ontwerp door met de hovenier en kom als dat nodig is, tijdens de aanleg kijken. U weet dan zeker dat de tuin aangelegd wordt zoals op tekening is aangegeven.

Follow up

Graag hoor ik uw ervaringen omtrent de tuin en kom ik 1 of 2 jaar na aanleg kijken hoe de tuin geworden is. De kosten van dit bezoek zijn opgenomen in de kosten voor het ontwerptraject. Wilt u jaarlijks de tuin samen met mij doorlopen kan dat ook.

Adviesgesprek

Heeft u behoefte aan alleen een adviesgesprek kan dat ook. We bekijken samen uw tuin en bespreken uw vragen.

CONTACT

Wil je meer weten over een tuinontwerp van Carla Rovers, haar werkwijze, of een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek?
Neem contact op met Carla.