Een project start altijd met een bezoek aan de plek waar de nieuwe tuin moet komen. In dit geval een binnentuin in Amsterdam. Achter de grachtenpanden staat een verscholen Portugees kerkje, rondom de kerk is de tuin gelegen. 

Je ziet wel er moet nog veel gebeuren, de ruimten zijn smal.

De hovenier waar ik mee samen werk Wesley Amen van W.A. tuinprojecten had al diverse bomen aangemerkt die moesten blijven. Veel van deze bomen waren Vijgenbomen. Toen wist ik, mijn thema: de eetbare tuin.

Door schuine lijnen te trekken door de smalle buitenruimtes wordt de ruimte speels en interessant. Banken van beton met houtenzittingen en rugleuningen benadrukken het lijnenspel. Gebakken klinkers, water passeerbare verharding wordt gecombineerd met een half-verharding en grote betontegels. Ter plaatse van de grote ruimte en de doorgang worden RVS draden gespannen om klimplanten overheen te laten groeien. De eenvoudige en pure  materialen benadrukken de industriële sfeer. 

De borders worden opgedeeld in een schaduwborder en de zonneborder. Met in elk gedeelte van de tuin dus een eigen sfeer.