Deze tuin ligt op het noorden, de middagzon schijnt achter in de tuin. Dit is dan ook de plek voor het hoofdterras. Voor de schutting in het oosten pik je de laatste avondzon mee. De favoriete plekjes in de tuin krijgen een accent van groot formaat. Hier worden tegels van 40×80 cm gebruikt. Deze tegels worden ‘zwevend’ aangelegd in een eigentijdspatroon. Tegen de gevels worden gebakken klinkers gebruikt voor de functionele routes.

De tuin is gelegen op kleigrond. Deze is voorheen afgegraven tot ongeveer 1m en opgevuld met zandgrond. Door de aanwezigheid van klei, zit er een dichte laag onder het zandpakket en kan er tijdens natte periodes water op blijven staan. Door het terras verhoogd aan te leggen zweeft deze over de ‘natte gronden’.

De houten schutting met horizontale lamellen accentueren de lengte van de tuin. De zwarte accenten in de vorm van verlichting, haard en houtopslag en de robuste natuurlijke materialen van hout en beton geven de tuin een stoere uitstraling.

Beplanting

Er is gekozen voor beplanting die tegen natte omstandigheden en schaduw kan, zoals: Brunnera macrophylla, Cornus canadensis, Epimedium soorten, Geranium macrorrhizum (groenblijvend), Hosta, Lamium, Rodgersia, Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’, Symphytum, Vinca major (groenblijvend).

Voor de zonnige zijde van de tuin is gekozen voor o.a.: Darmera peltata, Eupatorium maculatum ‘Atropurpurea’, Persicaria amplexicaulis, Sanguisorba obtusa.

Particuliere tuin <500 m2
Ontwerp 2018
Gereed 2019