Blog februari 2021

De laatste jaren lijken de zomers steeds warmer te worden. Heerlijk met je voeten in het water of lekker zwemmen… Maar wat is de beste plek voor een zwembad? Deze vraag wordt me vaak gesteld. Voor vele is dit een dilemma, hopelijk kan ik je in deze blog een beetje duidelijkheid geven waar en hoe een zwembad het best tot z’n recht komt.

Plaats van een zwembad

Wanneer zwem jij het liefst? Als de zon schijnt, natuurlijk! De plek van het zwembad in de tuin is afhankelijk van op welk tijdstip jij het liefst gaat zwemmen. Ben je een ochtendzwemmer, zwem je het liefst in de middag of tijdens het weekeinde of vakanties of vind je het super om na je werk nog even te zwemmen? De plaatsing van het zwembad is heel persoonlijk.

Gijs Arts van Helder zwembaden: ‘Mits je het zwembad kwalitatief bouwt ga je al snel over tot het verwarmen van het zwembad. Echter speelt de zon een erg belangrijke factor hierin. Bij het plaatsen van een lamellendeck kun je erg veel energie besparen doordat de zon het zwembadwater verwarmd en de lamellen de warmte in het bad houdt. ‘

Nog een voordeel van de zon.
Net als de zon, zijn beplanting en privacy facetten die meespelen in het veelvuldig gebruik van een zwembad.

Beplanting bij het zwembad

Bomen en beplanting zorgen voor een aangenaam vertoeven aan het water. Doordat zwembaden tegenwoordig minder chloor bevatten, kan een border direct bij het zwembad een uitkomst bieden. Om het badwater schoon te houden kies dan voor blad houdende beplanting, siergrassen of bamboe. Struiken en bomen zorgen voor privacy en natuurlijke schaduw, maar vervuilen ook het zwembad plaats deze dus niet al te dicht bij het zwembad. Hou hierbij rekening met de windrichting. Ga na of het blad door de west- zuidwestenwind in het zwembad kan waaien.

Ontspannen maar!

Er is de laatste tijd erg veel vraag naar het plaatsen van een ligplateau in het zwembad, heerlijk voor kinderen om te spelen of voor de ouders om een drankje te drinken. Het ligplateau situeren we vaak in de hoek waar veel zonlicht is.

Ook dit jaar vakantievieren in eigen tuin? Graag help ik je daarbij. Dit blog is in samenwerking met Helderzwembaden tot stand gekomen, voor meer informatie www.helderzwembaden.nl .

In de volgende blog gaan we verder in op de verschillende installaties die nodig zijn voor een zwembad.