natuurtuin met pit

Om samenhang in de tuin te creëren wordt met een vloeiende lijn twee delen van de tuin verbonden. Deze lijn bestaat uit een traptrede met een tredehoogte van 15 cm. Ter plaatse van de overkapping wordt deze trede omhoog getrokken tot zithoogte door middel van een stapelmuurtje. Waarbij verschillende bestratingsmaterialen worden hergebruikt.

De wens om zo min mogelijk nieuwe verharding te gebruiken wordt opgelost door de paden te maken van een ongebonden fijne halfverharding. Het hoofdterras en de inrit blijven gehandhaafd, maar iets aangepast en herbestraat.

Er wordt een nieuwe overkapping aan de achterzijde van de garage geplaatst om zo nog lang van de avondzon te kunnen genieten. Dit vlonderterras kan worden uitgebreid met de ruimte onder de kersenboom.

De beplanting is weelderig en transparant. Deze weelde wordt gecombineerd met heesters die een speciaal seizoenskenmerk hebben of groenblijvend zijn. Zij dragen de structuur van de tuin.

Vogels vinden broed- en verstop mogelijkheden in de bestaande haag en nieuw aan te planten heesters met bessen. Vlinders vinden volop voedsel in de prairietuin. Varens en mossen komen in de spleten van het stapelmuurtje, kortom deze tuin zit vol leven!

Particuliere tuin
Ontwerp april 2021
Aanleg eind 2021

contact

Wil je meer weten over een tuinontwerp van Carla Rovers, haar werkwijze, of een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek?
Neem contact op met Carla.