Het is heerlijk struinen in deze tuin. Over het gazon of door de heesterborder kun je lopen met telkens een andere blik op de tuin. De vloeiende lijnen gaan naadloos in elkaar over en worden aangevuld met ‘blobs’ in het gazon. Deze ovalen zijn ingezaaid met inheemse grassen. In de randen wisselen heesters, vaste planten en siergrassen elkaar af waardoor er een natuurlijke flow ontstaat. Het zwembad ligt in de zichtlijn vanuit een prominent raam in de gevel, met een Acer rubrum ‘Brandy Wine’ als eyecather.

De voortuin is sober gehouden qua vorm. Een mooi detail is de goot in de halfverharding. Hierdoor wordt een gedeelte van het dakwater geleidt naar de sloot vooraan in het perceel.

 

 

 

Zijtuin

De smalle zijtuin biedt ruimte om met aanhanger naar de achtertuin te kunnen rijden en het biedt ook ruimte voor een terras op de middagzon.

Achtertuin

De achtertuin met uitzicht over de weilanden. Kleine bosjes met vogelvriendelijke struiken begeleiden de zichtlijnen naar het achterland. Dichtbij de woning, borders met vrolijke kleuren in de sfeer van Piet Oudolf. Het zwembad met helofytenfilter markeert de zichtlijn vanuit de woning. Beton(tegels), grind en hout wisselen elkaar speels af, hierbij is de detaillering belangrijk.

Particuliere tuin 2250 m2
Ontwerp 2021
Aanleg eind 2022 – begin 2023

Wat vindt opdrachtgever

We hebben de afgelopen weken heel hard gewerkt. Vandaag bezig in het zonnetje met de laatste bollen 🙂 
We zijn tot nu toe heel erg blij. Het plan zit echt heel goed in elkaar. We hadden van alles voldoende…. Nu wachten op het voorjaar…… en heel veel schoffelen 😉

Contact

Wil je meer weten over een tuinontwerp van Carla Rovers, haar werkwijze, of een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek?
Neem contact op met Carla.