De nieuwste trends in meubilair voor de tuin.

Het gebruik van de tuin is veranderd door de Corona. We blijven vaker thuis en proberen het thuis ook leuk te maken. Dit zie je terug in het meubilair, het meubilair wordt groter, waardoor je bijvoorbeeld met meer mensen aan tafel kunt. Dit om het samen zijn te vieren met familie en vrienden. Het loungen heeft ook een andere wending gekregen, het vakantiegevoel vind je terug in de tuin. Vakantievieren thuis is de insteek, het je terugtrekken in je eigen cocon. Dit uit zich in hoge rugleuningen, zodat je als het ware omsloten wordt en je geborgen voelt.

Kleur

Het buitenleven is steeds belangrijker geworden en wordt gezien als een verlenging van de woning. De kleuren van het interieur vind je nu ook vaker in tuinmeubilair buiten. Groene tinten blijven overheersen, dit is de kleur van 2022! Samen met ‘Frost Grey’ en blauwtinten zijn dit mooie kleuren die afsteken bij het neutrale antraciet.

Groen is DE kleur

Organic

Wil je gaan voor rust, zijn de beige en houttinten een must. Stoelen worden omwikkeld met touw voor een bohemianstyle.

Structuren

Het materiaal doet denken aan rotan, nu gemaakt van weersbestendig vlechtdraad. De mooie tekening van bijvoorbeeld teakhout, bamboe en rotanachtige weefsels brengt structuur, samen met stoffen met textuur kun je optimaal van jouw plekje in de tuin genieten. Combineer je de beige tinten met zwart ga je voor de Japandi stijltrend.

Meer inspiratie:

De trendzone (dutchgarden.nl)

4seasonsoutdoor

One to sit

Dutch Garden heeft alle trends op een rijtje gezet, kijk maar!