agenda

Lezingen en workshops

Heb je behoefte om met andere enthousiastelingen samen te komen? Graag nodig ik je uit in mijn ontwerpatelier aan de Peelstraat 29 in Wanroij voor een creatieve of ‘groene’ workshop of een lezing.

Heb je interesse in het huren van mijn atelierruimte? Vraag naar informatie via deze link.

Workshop Het eetbare landschap

Lezing 'Het eetbare landschap' door Sifra Timmermans van Tuinrecept

Ga je mee op een eetbaar avontuur door de plantenwereld? We bekijken het landschap door een eetbare bril, van eetbaar (on)kruid tot voedselbos. Welke planten zijn eetbaar en welke kun je medicinaal gebruiken? Je leert wat lekkere planten zijn voor een meerjarige eetbare tuin en hoe je spontane planten kunt herkennen en gebruiken. Deze workshop is een goede start voor je eigen eetbare tuin.  

De workshop wordt gegeven door Sifra Timmermans. Sifra is ontwerper van eetbare tuinen met meerjarige planten. Daarnaast heeft Sifra fytotherapie (kruidengeneeskunde) gestudeerd en heeft ze veel kennis van eetbare wilde kruiden.

We beginnen de workshop met iets lekkers uit de eetbare tuin en een kopje koffie/thee. Sifra geeft een presentatie over een eetbaar landschap. We kijken naar verschillende schaalniveaus en manieren om eetbare planten te verbouwen. Daarna gaan we in de tuin van Carla Rovers op zoek naar eetbare planten om te oogsten voor de lunch. We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd.

Wanneer: maart of april, 10.00-13.00 uur (bij voldoende aanmeldingen wordt er een datum geprikt)
Workshop door: Sifra Timmermans, Tuinrecept
Leeftijd: Volwassenen (evt. 12+)
Kosten: €37,50 per persoon (inclusief lunch en hand-out van de workshop)
Lezing/workshop gaat door bij 9 deelnemers.

Workshop Natuurlijk snoeien
door Tinka Chabot van S-kwadraat

Snoeien is voor veel tuinliefhebbers toch wel een van de meest uitdagende en moeilijkste tuinklussen. Ik krijg daar veel vragen over, bv. over het tijdstip van snoeien, de wijze waarop en ook waarom.
Veel mensen denken ook dat je alles moet weten over die ene plant, voordat je weet hoe en wanneer je moet snoeien. Snoeien is niet altijd nodig. Tinka adviseert juist om dat zo min mogelijk te doen om de natuurlijke vorm van struiken beter uit te laten komen. Maar dat kan niet altijd in onze kleine tuintjes. Hoe zorg je er nou voor dat de door jou gekozen planten mooi tot hun recht komen en toch de andere struiken niet overgroeien. 
Juist dat kan Tinka je leren. Zij neemt je aan de hand en laat zien hoe je jouw struiken en bomen mooi houdt om weer mooi krijgt. Planten zijn heel weerbaar en de meeste planten herstellen wel van een verkeerde snoei.

De workshop is zowel geschikt voor de beginnende als gevorderde tuinier.
Nadere informatie volgt nog. Bij voldoende deelnemers stuur ik een datumplanner om een datum te prikken.

Kosten € 77,50 incl. btw, incl. koffie thee en iets lekkers bij aanvang en een lunch.
duur: een dag, agenda volgt nog.

20 en 21 januari 2023

Tweedaagse Masterclass Complexe Doosvorm

Een cursus gericht op creativiteit en techniek, met de focus op het ontwerptraject en bedoeld voor mensen die al enige ervaring met keramiek en het werk met kleiplaten hebben.

Onder begeleiding ontwerp en bouw je een eigen doosvorm uit leerharde platen klei. De klei heb ik al voor je uitgerold dus je kunt meteen aan de slag. Ik laat ter inspiratie allerlei doosvormen zien en demonstreer een aantal technieken en handigheidjes: het opbouwen en monteren van wanden, inwendige en uitwendige hoeken, open snijden van vormen, maken van sluitingen, een aanslag en scharnieren.