Definitief-ontwerp

Afbeelding 1 van 1

Boerderij vlakbij de Nulandse heide. Het erf rondom de boerderij krijgt een nieuwe bestemming. Het gebied rondom de woning wordt in verschillende ‘ruimten’ gedeeld, namelijk: weilanden, voedselbos met natuurtuin en een voor- en achtertuin. Elk van deze kamers krijgt een eigen identiteit en sfeer, deze is gelinkt aan het gebruik van de buitenruimte.

De voortuin is de entree naar de woning. Deze heeft structuur door de groenblijvende wolken en veelal groenblijvende vaste planten. Spanning ontstaat hier vooral door verschillen in textuur en vorm. Dit in contrast met de achtertuin waar bloei door de seizoenen heen het belangrijkste item is.

De achtertuin wordt met de natuurtuin verbonden door een natuurlijke loop, waar het regenwater van het dak van de woning in opgevangen wordt.  Het water wordt op eigen terrein opgevangen en mondt uit bij de moestuin. De moestuin en de hoogstam boomgaard verwijzen naar de functie van weleer.

De privacy wordt bewerkstelligd door gemengde hagen en singels waar bomen en heesters in verwerkt worden die vruchten geven.

Particuliere tuin 7740 m2
Ontwerp: november 2021
Aanleg: medio 2022